Ülőgarnitúra színvilága, és annak hatása

Nem is gondolnák, mekkora hatással vannak ránk a színek.

"A szín élet, színek nélkül halott lenne a világ " írja Johannes Itten, a színelmélet egyik legnagyobb szakértője.

A színeknek gyógyító és közérzetjavító hatása is ismert már szinte mindenki számára, tudjuk életműködésünk számára fontos. A színek segítségünkre sietnek, hogy a körülöttünk lévő világot pozitívan tudjuk megélni. Ennek fényében többen tudatosan, egy ülőgarnitúra vásárlásánál is elgondolkodnak azon milyen színű legyen a vásárol termék. Ugyan nem jellemző az általunk választott képen látható színkavalkád mégis kiválóan illusztrálja mondanivalónkat. Hiszen különbözőek vagyunk, így más alapszemélyiség, más elvárásunk van egy ülőgarnitúra színével. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a színek hatása emberenként is változó lehet.
Nos termékeink színhatásukat tekintve a következők:

A fehér szín mint olyan a fény, a jóság, az ártatlanság, az egyszerűség, mellyel leginkább jellemezhető (a világosság színe). A tökéletesség színéhez is társítjuk, ugyan a tisztán tartása némiképp nehezebb.
Ezek mellett a fehér szín a biztonságot, egyszerűséget és tisztaságot is szimbolizálja.

A fekete erőt és tekintélyt sugároz; formális, elegáns és tekintélyes szín.

A Barna megbízhatóságot, és férfiasságot jelképez.

Hálószobába kitűnő választás a bézs vagy a csokoládé barna, mely igazán feldobja a teret és csökkenti a hideg hatást. Elegáns és játékos is lehet színárnyalattól függően.

A szürke izgalmas szín, hiszen rengeteg árnyalata van.